קמים לבוקר קריר וצלול. בדיוק מה שהרופא המליץ.... אחרי ארוחת הבוקר של מלון קונטיננטל, שהיא אמנם לא הארוחה של הילטון, אבל ארוחה טובה, אנחנו יוצאים טיול בוקר ביער. יש כאן ליד העיירה אזור של שבילים מוסדרים ביער, עם תחנות מעניינות וכל מיני הפתעות. אנחנו עולים לאזור, מחנים את האוטו ויוצאים ליער. טיפ -- זה באמת מקום מדליק. הוא נקרא בצ'כית Prelátův pramen, והוא נמצא על כביש 230. יש שם נחל שזורם ביער, מסלולי טיולים לא קשים באורך 2-4 ק"מ, ואפילו מסלול מכשולים נחמד עם כמה עשרת מיתקנים מעניינים. אנחנו בוחרים באחד המסלולים ויוצאים לתוך היער לאורך נחל קטן הזורם לאיטו. במעלה הנחל אנחנו עוצרים לשוחח עם משפחה מקומית שאוספת פטריות.
מסתבר שזו העונה לאיסוף פטריות ביערות כאן, ואנחנו באמת נזכרים שראינו כבר כמה וכמה פעמים אנשים מסתובבים בין העצים עם סלי קש גדולים. כיוון שאנחנו לא מכירים את הפטריות הצ'כיות, נסתפק במרק פטריות במסעדה. אנחנו נפרדים מהצ'כים וממשיכים ביער. לפתע מסתערת לעברינו צ'כית צעירה, ובגרמנלית שבורה שואלת אותנו אם הפולקסוואגן הלבנה החונה למטה היא שלנו. כן, אנחנו עונים. "אז רוצו להזיז אותה" היא אומרת "חניתם במקום אסור והאחראי על המקום רוצה להזמין גרר". "ביקשתי ממנו שלא יעשה זאת, והבטחתי שאשלח אתכם להזיז את האוטו" היא מוסיפה. חמודה. אנחנו נפרדים בתודה ואצים רצים להציל את האוטו. יכול להיות שמישהו אמר משהו, אבל כשהגענו לאוטו לא היה שם לא אחראי ולא גרר. בפעם הבאה אולי בכל זאת ננסה לחנות לא ממש מתחת לשלט החניה אסורה......
אחד האתרים היותר מומלצים באזור מריאנסקה הוא פארק המיניאטורות הצ'כי בוהמיניום (Boheminium). זהו אתר חביב הנמצא בלב היערות המקיפים את העיירה, ובו עשרות מיניאטורות של מבנים ואתרים חשובים בכל רחבי צ'כיה. סוג של "מיניצ'כיה", אבל להבדיל ממיני-ישראל למשל, הפארק הזה פרוש על עשרות דונמים של יער ומדשאות, וממש כיף לטייל בו ולבקר בצ'כיה בלי לנסוע כל כך הרבה.
יש כאן המון טירות, מבצרים, כנסיות, גשרים ואפילו שדה תעופה עם דגמים של מטוסים. אנחנו מבלים בגן שעתיים נעימות,
בעוד לאה ואיזי, שלא כל כך בעניין של מיניאטורות, מבקרים בגן החיות הסמוך ומבלים זמן איכות עם עדר האיילים המקומי.
חזרה במריאנסקה אנחנו הולכים לראות את האטרקציה (בהא הידיעה) של העיירה - המזרקה המנגנת. אז נכון, בווגאס יש מזרקות יותר מרשימות, והמזרקה של ברצלונה הרבה יותר מהוקצעת, אבל בלב עיירה קטנה במערב צ'כיה אי אפשר שלא להתאהב במזרקה הזאת. זו מזרקה קטנה וחביבה שפעם בשעתיים (בשעות אי זוגיות) מנגנת מוסיקה קלאסית קלה לפי תכנית יומית, כשהזרמים של המזרקה רוקדים לקצב המוסיקה ומסביב מאות צופים מריעים.
אנחנו נפרדים מהמזרקה ומטיילים לנו לאורך השדרה הראשית של מריאנסקה בחיפוש אחרי מסעדה לארוחת ערב. אנחנו מגיעים לאחר מסע חיפושים לא קטן למסעדת פועלים צ'כית בשם U Svejka. מסעדה קטנה באחד הרחובות הצדדיים של העיירה, לא רחוק ממרכז קניות גדול. יש כאן מאכלים צ'כים מסורתיים – מרק גולש, תבשילי בשר שונים, "קניידל" תפוחי אדמה – בירה טובה ושירות שמח. בקיצור, אכלנו טוב, ואחרי סיור קצר במרכז הקניות, אנחנו חוזרים למלון.
לילה טוב ממריאנסקה