הלילה השני שלי במחנה ליד Island Lake עבר גם הוא בצורה טובה. לא היה קר מידי והצלחתי לישון לא רע.
יצאתי לדרך, בחזרה ל- Trail's End, שם השארתי את הרכב - בשעה 8:10.
הלכתי במרץ ונהנתי מאוד, אע״פ שהיה חם - והחום קצת הקשה עלי (יש חלקים במסלול שאין בהם כמעט צל).
עליתי וירדתי עם השביל, חלפתי אגם אחרי אגם - ושוב התלהבתי מהצבע הכחול של המים, מההשתקפויות של ההרים והשמים ומהצמחייה שמסביב.
עשיתי רק הפסקות קצרות - לשתייה.
ויתרתי על האפשרות לגוון את המסלול בחזור, דרך Sweeny Creek ו- Miler Lake trails (ששקלתי בתחילה) מכיוון שזו היתה גורמת לי לדלג על Photographer's Point, ואני מאוד רציתי לעבור שם שוב...
כך שחזרתי במדויק על המסלול של היום הראשון - רק במהופך.
בחזרה ב- Photographer's Point ושוב לא הייתי לבד כאשר הגעתי (ובכלל, אי אפשר לומר שהייתי לבד על השביל הבוקר - היה טפטוף מתמיד של אנשים שבאו מולי, אם כי לא בתדירות מעיקה). ושוב המתנתי בסבלנות עד שהקבוצה (הפעם: שני בחורים ובחורה עם תרמילים עצומים כולל ציוד טיפוס ושני כלבים גדולים) יצאה בדרך לכיוון Island Lake והשאירה את ה- point רק לי.
אחרי הפסקה לא קצרה, יצאתי לחלק האחרון של המסלול.
כפי שזכרתי מהיום הראשון, זה לא מקטע שמצטיין בנופים מרשימים... אבל אני ״שחררתי ניצרה״ וגמעתי את המרחק בלי לשים לב כמעט.
בשעה 1:15 הגעתי לרכב.
״זרקתי״ את הציוד פנימה ויצאתי בנסיעה לכיוון העיירה Pinedale שכבר הרגישה לי כמעט כמו בית. כמה שאהבתי את המחנה שלי ליד Island Lake - עדיין פינטזתי על מקלחת וכוס איכותי של אספרסו... עירונית מפונקת שכמוני.
בדרך מה- trailhead לעיירונת, עוד עצרתי לתצפת מלמעלה על אגם פרימונט פרימונט העצום והסביבה שלו. מראה ממש משגע:
סיכום:
Titcomb Basin יפיפה ושלו במיוחד אבל כל המסלול - פרט להליכת היער בהתחלה (ובסיום), יפיפה ומהנה עד מאוד!
Island Lake יפה לא פחות מ- Titcomb - וממש מושלם לקמפינג (בעיקר אם מגיעים מוקדם וזוכים במקום טוב; בשיא העונה בסופש - אני מניחה שעמוס שם).
בחלוקה ל-3 ימים, כפי שאני עשיתי, או יותר - מדובר בפרופיל הליכה סביר לגמרי, ואין אף מקטע מסובך.
יש אפשרות לגוון מעט את המסלול בחזור (מבלי להוסיף הרבה קושי) וכמובן שאפשר לחבר שבילים אחרים/נוספים (כולל ליד Island Lake / Titcomb Basin) לשם בניית מסלול ארוך ו/או מאתגר יותר.
מכל בחינה: מסלול ממש מעולה !
זה היה המסלול השני והאחרון שלי ב- Wind River Range. מצאתי רכס גבוה, פראי ומרשים מאוד. הנופים פתוחים ודרמטיים.
לי היה מזל עם מזג האוויר - אבל אני יודעת שהוא יכול להיות הפכפך ומאתגר שם מאוד.
הרכס מצטיין במים צלולים ונקיים ובמקורות מים רבים (לפחות במסלולים שאני בחרתי). אני בחרתי לסנן ו/או להרתיח את מי השתייה שלי - אבל יש כאלו שמוותרים.
הופתעתי מאיכות השבילים וגם מאיכות הסימון.
בסופו של דבר, אעפ שהרכס אכן מציע הרבה אתגר לחובבי הליכה בשטח - אני בהחלט חושבת שעם בחירה נכונה של מסלול, גם מתחילים גמורים יכולים להנות שם מאוד ולהסתדר ממש טוב.
מסתבר שלא צריך להיות רמבו כדי לטייל בווינדס! גם אנוכי, ענבר מתל אביב, יכולה :) - וגם אתם !