יום שבת, ה- 10.5.2025
...
ארוחת הבוקר במלון הנהדר שלי Borgo di Celle היתה טובה כצפוי. ישבתי לי, צופה אל הנוף. בבוקר ענן נמוך כיסה את חלק מהעמק העצום. מראה סוריאליסטי. עננים צריכים להיות בשמים לא מתחת לקו האופק...
יש לפני יום קליל עם סיום בעיר Citta di Castello. לעיר, אשר יושבת לגדת נהר ה- Tiber, הסטוריה עשירה והיא שווה כמה שעות ביקור. תכננתי את ההליכה בהתאם, כך שהיום ייסתיים בעיר.
בערך ב- 8:15 אני יוצאת לדרך ושוב נבלעת מיד לגבעות אומברייה הנהדרות.
ההליכה היא המשך ישיר של אתמול - שדות חקלאיים מוקפי יער, נקודות יישוב קטנות, פה ושם טירה או מבנה גדול מרשים אחר על אחד הרכסים באופק. ירוק ומקסים.
התגלגלתי במורד הכביש השקט בירידה מ- Borgo di Cella ואז התחלתי לטפס על הגבעה ממול.
הדרך בעלייה הובילה אותי לשביל צר שמכתר שדה רטוב מאוד (בלילה שוב ירד גשם). תוך דקות הייתי ספוגה במים, עד לברכיים ואת שארית היום הלכתי בגרביים רטובות.
מזג האוויר היה חם יותר מאשר בימים האחרונים.
בתום מקטע העלייה היפה בשדות וקצת ביער - חזרתי שוב לרדת - הפעם בנוף שהפך יותר ויותר אורבני - בכיוון אחד היישובים בתחתית העמק.
את היישוב Lerchi חציתי לאורך הכביש הראשי שלו. זה יישוב ״עובד״, צנוע וחסר חן מיוחד אבל לי הוא חימם את הלב תודות לשלטי ׳buon cammino׳ וכן 2 ברזיות מים לשימוש ההולכים (בקטע של כ- 5 דק הליכה בתוכו).
עצרתי ללגום ולמלא מים וגם לחבוש יבלת קטנה שהחלה להתפתח על הבוהן של רגל שמאל שלי.
הדרך מובילה מהרחוב הראשי ימינה לרחוב צדדי ונבלעת שוב במעלה ההר אל תוך העצים.
צעדתי בעיקר ביער, נהנת מצל העצים, בעלייה כמעט עד ל- Ermo di Buonnposo (כ- 50 דקות מ- Lerchi). גם שם יש פינת ישיבה, מחוץ למבנה המבודד, עם ברזייה ושלטי ברכה לצליינים :-)
הלאה משם השביל התגלגל לו בנוחות, למעלה או למטה כאשר יותר ויותר מבנים מופיעים בהדרגה.
אחרי אתר קמפינג, כשכבר רואים את העיר פרושה למטה, על ריצפת העמק - מתחילה ירידה, הפעם בשיפוע משמעותי, על כבישים - עד שחוצים את ה- Tiber ומשם עוד 2 דקות הליכה לעיר העתיקה.
...
היתה שעת צהריים מוקדמת, קצת לפני 12, כאשר הגעתי למרכז העיר. יום שבת שימשי, סופ״ש. הרחובות היו כולם לשוק ובו דוכנים של בגדים, תוצרת חקלאית ומוצרים אחרים. המוני בני אדם התהלכו בין הדוכנים, ישבנו בבתי הקפה ובגלידריות.
הפער העצום בין השלווה של הדרך לבין ההמולה שכאן היכה בי תחילה ולא כל כך מצאתי את עצמי בדקות הראשונות (בכלל לא שמתי לב לכך שהגיע הסופ״ש).
אחרי כמה דקות אספתי את עצמי והתחלתי לטייל ברחובות בין המבנים היפים; נכנסתי לקת׳דרלה ולעוד כנסייה או שתיים, השוק עצמו לא עניין אותי למרות שאני מאוד מחבבת שווקי רחוב.
לבסוף התיישבתי לנוח, לשתות אספרסו ולאכול ריבועי פיצה קטנים ודקים. ישבתי לי על שולחן מחוץ לבר/קפה וצפיתי בדוכני השוק המתפרקים. מרבית האנשים נעלמו (רובם אגב, מקומיים; אף כי שמעתי גם מעט אנגלית וגרמנית ברחוב). הרחובות התרוקנו. שלווה נחתה על- Citta di Castello.
אחרי שעה ארוכה ניגשתי למקום הלינה שלי - Residenza Antica Canonica (מוצלח!).
ה- Residenza הוא למעשה מלון דירות בבניין עתיק. ממש במרכז - דקה וחצי הליכה מהדואומו.
חלקתי פה דירה עם לאה (הספה בסלון נפתחת למיטה), שהלכה מ- Citerna ל- Lerchi ומשם תפסה אוטובוס לעיר. היא הגיע לקראת 3. בדירה אחרת לנו מוניקה ואליזבט שהגיעו מ- Sansecolpro (תוך שילוב של מקטע הליכה, על שביל אחר כלשהו, ואוטובוס), גם הן הגיעו בשעת צהרים מאוחרת.
אחר הצהריים, אחרי שהתאספנו כולנו במקום הלינה והתארגנו בדירות הנוחות, יצאנו לשוטט ביחד ברחובות העיר הנעימה.
ויתרתי על כניסה למוזיאון שתכננתי תחילה (היה כצפוי סגור בצהריים) ופשוט נהנתי להסתובב בחוץ עם הבנות.
בערב העיר שוב חזרה לחיים - אם כי בסגנון אחר, כשהמטבחים פתחו סוף-סוף את שעריהם בפני הסועדים, ריחות של אוכל עלו מכל פינה והברים מלאו בליינים שנשפכו אל הרחובות, כוסות משקה בידיהם.
אנחנו מצאנו לנו מסעדה שהיתה לבבית במיוחד. האוכל והאווירה במקום היו מצויינים.
נק׳ התחלה: Borgo di Celle.
נק׳ סיום: Old center, Citta di Castello.
מרחק: 14.5~ ק״מ.
עלייה: ~400מ׳.
ירידה: ~600מ׳.
זמן הליכה (נטו): 3~ שעות.
...
הנוף של עמק הטיבר מלמעלה, חלקו מוסתר ע״י ענן נמוך, בבוקר - היה פתיח מוצלח מאוד.
הבילוי בעיר הנעימה הוסיף גיוון ועניין לסיום.