השביל שלי - ה- GR5 - פוגש את ה- TMB המפורסם (אותו הלכתי ב- 2010) - ב- Col du Brevent. שני השבילים ממשיכים יחד, כברת דרך. תחילה ל- le Brevent ומשם דרך Refuge de Bellachat לעיירה Les Houches, והלאה דרך Col de Voza, באחד משני ואריאנטים, אל עיירה Les Contamines וממנה ל- Col du Bonhomme ולבקתה בעלת אותו שם.
ליד הבקתה הזו, ה- GR5 מתפצל דרום-מערבה ונפרד מה- TMB.
מכיוון שכאמור הלכתי כבר את המקטע על ה- TMB, ירדתי בתום יום ההליכה השישי שלי ברכבל מ- le Brevent לעיירה המהממת Chamonix. מתוך כוונה לדלג משם באוטובוס ללה-זוש וממנה ברכבל ל- Col de Voza.
ב- Col de Voza התכוונתי לחזור לצעוד בשביל - הפעם בואריאנט הנמוך, דרך Bionassay, ל- Les Contamines, מכיוון שאת הואריאנט הגבוה (מעולה!) בחרתי כשהלכתי על ה- TMB.
התכנית הזו הופרה מעט על ידי כך שהרכבל (Bellevue) שעולה מ- Les Houches לנק׳ סמוכה ל- Col de Voza, התקלקל ונסגר לעונה, כמה ימים לפני שהגעתי (כפי שדיווח הגולש dregev). הרכבל השני שעולה מהעיירה באותו כיוון, ומגיע לנק׳ קצת פחות קרובה, אך עדיין חוסך מעט מהעלייה ל- col, חדל לפעול באמצע השבוע (סוף עונה) בדיוק יום או יומיים קודם לכן, והוא פועל עכשיו רק בסופש.
לאור הנ״ל, יום שהיה אמור להיות קצר וקל, הפך ליום הליכה מלא עבורי. אבל בשלב זה של ההליכה, כבר הרגשתי חזקה ומותאמת (״trail broken״) ולא חששתי כלל מהאתגר.
התחלתי לצעוד מאוחר - 9:30, במעלה מדרונות הסקי היבשים של Les Houches.
זה היה בוקר נוסטלגי עבורי. המחשבות נדדו לאותו יום ראשון שלי על ה- TMB (שהיה השביל הארוך הראשון שלי!)... המראות היו מוכרים לי - כרי דשא ירוקים מוקפים יער, נופים נפתחים שוב ושוב אל העמק שלמטה ואל ההרים שמסביב. השיפוע משמעותי ואני כמובן ממש לא צועדת לבד.
לקראת השעה 11 הגעתי ל- Col de Voza בגובה 1650מ׳.
בלי להתעכב או להסס, פניתי לכיוון הואריאנט הנמוך של השביל. למען האמת, ציפיתי להליכה בעמק, בין העיירות. אחד היתרונות של ה- GR5 מבחינתי הוא הגיוון הרב שהשביל מציע. אתמול היה לי יום הררי-גבוה, סלעי מאוד. היום בחרתי שביל פסטורלי והרבה יותר ״רך״. ובכלל - הייתי סקרנית לגבי השביל הזה מכיוון שאי שם ב- 2010 בעצם ויתרתי עליו לטובת ״אחיו״ הגבוה...
השמים היום מעורבים - בעיקר מעונן אבל יש גם לא מעט פיסות כחול.
אני יכולה להעיד שהואריאנט הנמוך אינו דרמטי ומרשים כמו זה הגבוה - דרך Col du Tricot. אבל הוא ירוק, מלא עניין, שופע מים - ובדכ יפה מאוד!
הוא גם בכלל לא שטוח... למרות מה שעשוי לרמז כינויו ״ואריאנט העמק״.
אחרי Col de Voza, השביל יורד (בשיפוע משמעותי, בשביל טוב) במשך כ- 3ק״מ, רוב הזמן ביער (אבל יש נופים, לעיתים קרובות).
בשעות הבאות - הדרך מתפתלת, דרך מספר כפרים, לעיתים ביער, לעיתים תוך חצייה של כרי עשב ירוקים נרחבים... השביל עולה ויורד לסרוגין, לא קשה באף שלב. המדרך מתחלף - שביל ״אמיתי״, דרך לא סלולה ואפילו קטעי כביש.
שקט ופסטורלי כל הזמן. פוגשים נחלונים רבים, כמה מפלים קטנים, צועדים מקטעים לצד נחל/נהר, שוצפים-קוצפים או מפכפכים בעדינות - ויש הרבה נופי הרים.
זה אולי לא נשמע מלהיב כמו חלק מהתיאורים שלי מהימים הקודמים - אבל ההליכה נעימה עד מאוד !
זה מסוג המקטעים שגורמים לי להכנס למצב כמו-מדיטטיבי. אני לא חושבת על כלום. אני פשוט צועדת בנחת. שואפת פנימה את הנופים. נותנת לרגליים להוליך אותי הלאה, עוד ק״מ... עוד שעה... סביר להניח שעל הפנים של מרוח חיוך רוב הזמן. שלווה.
הגעתי לעיירה Les Contamines לקראת השעה 2.
התכנון המקורי היה לנוח פה, אפילו לשבת לאכול בבית קפה, ואחכ להתקדם לאתר קמפינג מדרום לעיירה, לקראת העלייה ל- Col du Bonhomme מחר בבוקר.
אלא שהתחזיות צפו גשם חזק החל מאחה״צ.
החלטתי להכנס ל- info center ולבדוק אפשרויות לינה אחרות.
בהמשך השביל (העדפתי לא לישון במלון בעיירה), ישנן 2 בקתות בדרך ל- Col du Bonhomme. כבר הלכתי די הרבה, אז ביקשתי מהאישה הנחמדה ב- info שתבדוק עבורי מקום בבקתת Nant Borrant, הקרובה מבין השתיים.
אחרי ששריינתי לעצמי מיטה חמה ללילה, התיישבתי לקפה, ברחוב הראשי של העיירה, ונחתי קצת, לפני שהמשכתי בדרך...
הדרך, לאורך הנהר, מטפסת במתינות רבה החוצה מן העיירה - לכיוון הכנסייה המפורסמת - Notre-Dame de la Gorge. אני עושה שם עוד הפסקה קצרה ואחכ ממשיכה לטפס - בשביל שמתחדד פה משמעותית - עדיין לאורך הנהר (שוצף-קוצף ומאוד מעניין במקטע הזה).
ל- Nant Borrant הגעתי בערך ב- 4:30.
מצאתי מארחות מכניסות פנים, הרבה מטיילים דוברי אנגלית (!), כולם כמובן הולכים את ה- TMB. לבקתה יש מדשאה, מלאה כסאות, שולחנות, פופים, כסאות נוח - משקיפים אל הנוף. אחרי שהתקלחתי והתארגנתי, תפסתי לי מרבץ על כסא נוח וקראתי ספר. האוכל היה מצוין ובאופן כללי היה לי ממש נעים ונוח.
הייתי מרוצה מכל אחת מהבקתות בהן התארחתי לאורך המסלול שלי. לכל אחת האופי שלה, הנתונים שלה, המיקום שלה, התנאים שבה... אני מצאתי את כולן מספקות לחלוטין. אלא שלעיתים נתקלתי במחסום שפה בבקתות של ה- GR5, שם יש רוב מכריע למטיילים צרפתיים. לעיתים מצאתי עצמי דוברת האנגלית היחידה וגם כאשר התאמצו לשתף אותי בשיחה, הרגשתי קצת לא שייכת. ב- TMB המצב שונה לחלוטין. מהרגע שחברתי למסלול הזה שמעתי בעיקר אנגלית מסביב. אני מודה שבמיוחד הערב בבקתה הזו - זה מאוד נעם לי :)
===
התחלה: Les Houches
סיום: Refuge Nant-Borrant (דרך הואריאנט של העמק)
מרחק: 23 ק״מ
הפרשי גבההים: +1230 / -740
זמן ברוטו: 7 שעות
===
זה מסלול יפה ומהנה מאוד!
הוא אכן הרבה פחות קשה מהואריאנט הגבוה (במיוחד אם נשארים ללון בעיירה - ולא ממשיכים כמוני הלאה או שמקצרים עם רכבל בתחילת היום) - ומאוד שונה ממנו מבחינת אופי השביל והנופים (ממש לא בר השוואה).
אני מאוד אהבתי את היום הזה.