בוקר היום השני למסע שלי באלפים הצרפתיים (על בסיס השביל הארוך GR5). התעוררתי מוקדם ושמחתי לגלות ששום איבר לא תפוס או כואב :) יתרונות ההגעה מוקדם למקום הלינה - היה לגוף די זמן להתאושש אחרי יום הליכה ראשון לא קל.
אכלתי ארוחת בוקר זריזה וב- 7:30 בערך, העמסתי תרמיל ויצאתי ראשונה לדרך.
המדרון שבראשו - Pas de la Bosse - מעבר ההרים הראשון שלי להיום, מיתמר ממש בסמוך ל- Refuge de Bise, בה לנתי.
באור בוקר רך, אני עוקפת את המבנים של החווה, ומתחילה מייד בעלייה.
המדרון מוצל, השביל מצויין, מזג האוויר מושלם (אני בחולצה קצרה). השיפוע בהחלט משמעותי כל הזמן, אבל, נישאת ע״י האנרגיות של הבוקר - אני לא ממש מתקשה.
כ- 45 דקות אחרי שיצאתי לדרך - אני כבר למעלה, בגובה 1800 מ׳ וקצת (+300 ומשהו מטרים עד כה).
מצידו השני של מעבר ההרים, מתגלים בפני רבדים על גבי רבדים של הרים - זוהרים כעת באור השמש (אני צועדת בכיוון דרום-דרום-מזרח). מראה מקסים שאני מאוד אוהבת, במיוחד כשהוא עטוף בשקט ושלווה של בוקר.
אני לא מתמהמהת זמן רב, ומתחילה בירידה הארוכה אל העיירה La Chapelle-d'Abondance.
המקטע הראשון - שביל עיזים נעים - דרך איזורי מרעה. אני פוגשת חקלאי שרועה את פרותיו ונהנת מפס-הקול האופייני של האלפים: פעמוני הפרות, מלווים בקולות געייה פה ושם.
ככל שאני עושה את דרכי למטה, מופיעים עוד ועוד עצים, השביל מתחלף בדרך ג׳יפים ואחכ, כבר בתוך יער - אפילו כביש סלול.
יש כאן שמורת טבע כלשהי ובמעלה הכביש - מגרש חנייה אליו אני מגיעה, ובו יש מספר קטן של רכבים וכמה מטיילים.
אני ממשיכה לרדת, לצד הכביש, שמתפתל ליד נהר. נעים מאוד ושקט מאוד. אני מזהה כמה מקומות לעצירה - ספסלים ליד המים, אפילו מעגלי אבנים של מדורה (כמה מקומות שיכולים להיות מצויינים ללינת לילה באוהל, ע״פ המגבלות כמובן).
בערך ב- 9:30, אחרי כשעתיים של הליכה, אני מוצאת את עצמי בחלקים העליונים של העיירה - ומהר מאוד, מתגלגלת עוד קצת מטה עד לכביש הראשי שלה (עד כה - אבדן גובה של כ 800מ׳).
העיירה נעימה ומטופחת.
אני ניגשת לחנות וקונה כמה מצרכים ומתיישבת על ספסל פיקניק, בגינה מאחורי ה- info center, לארוחה ומנוחה ארוכה.
הקטע הבא - לאורך הכביש הראשי של העיירה (והלאה ממנה) ואחכ אל הנהר (Dranse d'Abondance שמתפתל בעמק) ולאורכו - שטוח למדי. קליל ונחמד, גם אם קצת חם מידי לטעמי.
מהר מאוד, מתחילה עלייה ביער... השיפוע משמעותי כל הזמן אבל בתחילה יש נופים יפים פה ושם לאחור - אל העמק, ואפילו מפל גבוה ומרשים.
אחרי המפל אני נכנסת עמוק יותר לתוך היער. מדובר בקטע תלול ולא נגמר עם אפס נופים ושביל שהוא לעיתים בוצי ושבור ומלא מכשולים.
אני מתחילה להתקשות ממש ונזכרת במקטע היער של אתמול - מקווה שזה לא יהיה המוטיב של המסלול הזה :(
סוף סוף, שנייה לפני שיוצאת לי הנשמה, ליד מבני חווה (Chalet de la Torrens) - אחרי לפחות שעתיים של עלייה תלולה, רציפה, ביער בלי שום נוף או הקלה - אני מגיחה למקטע עלייה אחרון בנופים פתוחים.
יש לי עוד 200מ׳ גובה ״להרוויח״ מפה - אבל אני הולכת לאט ובסבלנות, כבר רואה את הסוף...
מעבר ההרים Les Mattes (1925מ׳) - רחב ופתוח מאוד!
ממש חם (ויותר מכך השמש יוקדת!) ואני ממהרת להסתתר בצלו של מבנה עץ שנמצא כמה עשרות מטרים מה- pass על האוכף הרחב.
מנוחה.
בקטע הזה של ה- GR5 אין בקתות במרחק סביר זו מזו. אפשר ללון בעיירה לה-שאפל (מה שהופך את היום לקצרצר), או לסור מהשביל לבקתת Trebentaz שהיא די קרובה לפה. אבל אני החלטתי להמשיך ללכת עוד קצת, להקים לי מחנה קטן ללילה ליד מקור מים היכנשהו לצד השביל.
השביל שלי ממשיך במורד המדרון מכאן, דרך חווה בשם Le Pron, ועוד מעט משם לתחתית הערוץ - שם זורם נחל עירני שממשיך הלאה, דרום-מזרחה - ומצטרף לנהר הגדול שזורם בעמק. השביל חוצה את הנחל וחוזר מיד לטפס - למדרון המיוער שממול, בכיוון דרום.
ממקום המנוחה שלי רואים היטב את המשך הדרך, עד לנחל למטה - והלאה למדרון שממול שאליו נבלע השביל.
אחרי שאני קמה ומעמיסה את התרמיל שלי, אני מתחילה בירידה על המדרון העשבוני כשאני סורקת את השטח - מחפשת מקום ראוי לאוהל.
הנוף פתוח ויפה מאוד, יש שפע של מים - והרבה פרות. ובהתאם, גם כאשר לרגע שטוח, בדכ בוצי ומלא בורות, ובעיקר... מלא צואה של פרות.
במדרון ממול - אני רואה מבנים של chalet נטוש שמסומן במפה כ- l'Etry. המבנים יושבים ממש בסמוך לשביל (דרך ג׳יפים) מעט מאוד אחרי תחילת העלייה (ולכן קרוב מאוד לנחל). השטח של ה- chalet יחסית מאוזן... אני מסמנת את l'Etry כיעד אופציונלי ללינה.
כשאני עוצרת למטה, ליד הנחל - לאסוף קצת מים, מגיעים ממעלה השביל צמד - בחור ובחורה. האנשים הראשונים שאני פוגשת מאז המפל, לפני תחילת העלייה הקשה ביער (מדובר בכמה שעות ״טובות״ - בערך 4, שלא פגשתי נפש חיה). השניים עם תרמילים זעירים ומתעניינים לגבי המסלול שלי (ליתר דיוק, שואלים אם אני צועדת את ה- GR5). הם מידעים אותי שבצד האחורי של המבנים יש גם שולחן פיקניק וגם שוקת עם מים וצינור (אף כי אין להם מושג אם המים טובים לשתייה).
בשעות הבאות (הגעתי ליעד קצת אחרי 3) אני הופכת את l'Etry למחנה הארעי הפרטי שלי (לא פגשתי עוד אף אדם היום).
אני מתרחצת, בתחתונים בלבד (...) ממש לצד השביל, במים חמים (!) בזרם המצויין מהצינור (שעמד בשמש כל היום). אח״כ אני מכבסת את כל בגדי ההליכה שלי, שנתלו מסביב - על החלונות המוגפים של הבקתה והתייבשו להם, תחילה ברוח-שמש, ואחכ, כשירד הערב, בתוך המחסן הקטן של המבנה (שנשאר פתוח).
אני יושבת לצד שולחן הפיקניק ״שלי״, נהנת להתבונן בערב שיורד לאיטו מסביבי.
לקראת חשכה, הפרות של חוות Le Pron עושות את דרכן במורד המדרון עליו רעו ומתאספות ליד המבנים מהצד השני של הנחל - תוך שקולות הפעמונים שלהן מתגברים ומנגנים לי מנגינה נעימה.
לצערי, לא מצאתי בדקתלון בג׳נבה מיכל גז שמתאים ל- rocket pocket שלי (שיטת הסגירה היותר נפוצה בצרפת, היא בעלת סטנדרט אחר). אז אני לא יכולה להכין לעצמי תה חם ונאלצת להסתפק במים ובמזון קר בלבד. אבל פרט לכך - היה לי חמים ונוח ועטפה אותי שלווה נפלאה כל אחה״צ והערב. גם הלילה עבר בנעימים :)
===
התחלה: Refuge de Bise
סיום: l'Etry
מרחק: 14.5 ק״מ
הפרשי גבההים: +1280 / -1080
זמן ברוטו: כ- 7:45 שעות
===
מבחינת נקודות על השביל, השיא של היום הגיע בעצם כבר בבוקר - במעלה Pas de la Bosse.
ברמה האישית - היה לי ממש כיף לישון בשטח, לבד. הרוגע, השקט, הצלילים...