Salzkammergut - סיכום כללי

תמונה ראשית עבור: Salzkammergut - סיכום כללי
 להלך בתוך גלויה

השנה הצלחתי לפנות יותר ימים מהרגיל לטובת חופשת הליכה.
במאי יצאתי למסע הליכה מוצלח ביותר, בן קצת יותר מ- 300 קילומטרים וכ- 15 ימים, על ה- Via Di Francesco באיטליה.

והנה חלף לו הקיץ, ובאמצע ספטמבר מצאתי לעצמי מעל שבוע לחופשת הליכה!

המסע תוכנן ממש ברגע האחרון. רכשתי כרטיסי טיסה לוינה בדיוק שבוע לפני היציאה, כשאין לי עדיין מסלול.
באוסטריה כבר ניסית לצאת לטרק גבוה בתחילת ספטמבר לפני שנה. הניסיון כשל בשל סופת שלגים רצינית שפקדה את האזור.
אחרי שבדקתי כמה אופציות (כולל הליכה של ה- Berliner Trail שנזנח ב- 2024), החלטתי לבחור במסלול נמוך אשר מתאים לעונה (השבועיים האחרונים של ספטמבר; העונה היתה השיקול המכריע).

על Salzkammergut - איזור האגמים ממזרח לעיר היפה Salzburg, שמעתי פה ושם בעבר.
בדיוק בזמן, נתקלתי גם בסיפור הדרך המצוין מאת איילת נופר האלופה (אינני מכירה את איילת באופן אישי).

קצת חפירה במפות שבילים, מעט סרטונים ותחזיות רב-שנתיות ו-השתכנעתי ! כ- 3 ימים לפני הטיסה נבחר סוף סוף היעד - Salzkammergut.
הזמנתי לילה ראשון בוינה (טיסת ערב), רכבת לזלצבורג למחרת בבוקר, ולילה אחד בשולי עיירה קטנה באיזור. עשיתי ביטוח, ארזתי לבד. וזהו. אני מוכנה לצאת לדרך.

מסלול עשרת האגמים של Salzkammergut - המתואר במפה הזו (מאתר alltrail), הוא למעשה שביל אופניים. את המסע שלי ביססתי, באופן רופף, עליו, אע״פ שאני הולכת ברגל.

מסלול האופניים הוא בן כ- 350 קילומטרים. אבל אני ראיתי בו רעיון בלבד. בחרתי בשבילים חלופיים ודילגתי על מקטעים לפי מה שנראה לי מתאים תוך כדי המסע.

יצאה לי חופשת הליכה שהצטיינה בנופי גלויה מרהיבים של אגמים מוקפים בהרים מחודדים.
פחות הרגשה של ״טרק״.
היו גם עיירות יפיפיות לקנח בהן את הימים או לעצור בהן באמצע ההליכה.
לעיתים מצאתי את עצמי משתוממת לנוכח הנופים. זה לא הרגיש לגמרי אמיתי. כאילו טיסה לא ארוכה וקצת נסיעות ברכבת הנחיתו אותי בפלנטה אחרת.

אוסטריה: אני התאהבתי!

המסלול שלי.

(שימו לב: פרוט יומי יתווסף בהדרגה עבור כל יום בהמשך ויעודכן כלינק לדף זה - ראו ׳יום 1׳ מתחת)

יום 1.
התחלה: Fuschl am See
סיום: Mondsee
דרך: Burgruine Wartenfels (חורבות טירה)
מרחק: 16.5 ק״מ
הפרש גובה: +540 / -780
(הנתונים כוללים את מקומות הלינה שהיו מעט מרוחקים ביום הזה, השני הקצוות).

את היום הזה ביססתי על היום השני בסיפור הדרך של איילת. הוא אינו חלק משביל האופניים ואינו משיק לו.
בגלל מזג אוויר רטוב וערפילי וראות גרועה, ויתרתי על עליה ל- 2 פסגות קטנות (מסלול מעגלי מאתגר מחורבות הטירה). למעשה גם מהחורבות עצמן, לא ראיתי ממש כלום. כך שהיום יצא מעט מפוספס מבחינה נופית אך היה עדיין יפה ומהנה מאוד.
את היום סיימתי בעיירה מתוקה בשם Mondsee על שפת אגם בעל אותו שם, בחלקו הצפוני.

Mondsee

יום 2.

התחלה: Mondsee
סיום: Sankt Wolfgang im Salzkammergut
דרך: Sankt Gilgen
מרחק: 25 ק״מ
הפרש גובה: +790 / -800
מעט מאוד מהיום הזה משיק למסלול האופניים.
מדובר ביום הליכה מאתגר, מגוון ויפה בצורה שקשה לתאר!
התחלתי בהליכה לצד מסלול האופניים, בין כרי דשא ירוקים, בנופי צוקים מרשימים. המשכתי במקטע הליכה מאתגר ביער (תלול מאוד בעלייה ואח״כ בירידה). עשיתי הפסקת צהריים ב- Sankt Gilgen היפיפיה - בצד הצפוני-מערבי של Wolfgangsee. ההמשך היה בשביל קליל ונפלא שמחבק את האגם - לאחריו התחילה העלייה השנייה להיום (הרבה פחות מאתגרת מהראשונה), אף היא ביער. קינחתי בירידה שבתומה ״נשפכתי״ עם השביל לתוך נוף חלומי של האגם מוקף הצוקים. השביל התגלגל משם ברכות, כשהוא פתוח לגמרי לנוף המרהיב הזה - עד Sankt Wolfgang המקסימה.

(גם התמונה הראשית של הפוסט היא מהיום הזה)

המאמץ (של הטיפוס) - משתלם!

יום 3.

התחלה: Sankt Wolfgang
סיום: Bad Ischl
דרך: Strobl
מרחק: 23 ק״מ
הפרש גובה: +470 / -610
יום קליל למדי. משיק בחלקים גדולים למסלול האופניים.
המשכתי לצעוד בשביל נעים לצד אגם Wolfgangsee ל- Strobl השלווה כשבחלק השני של היום צעדי בעיקר לצד נהר (עם ״סטייה״ לאגם קטנטן מוקף עצים).

השביל הוא טיילת עץ החובקת את האגם

יום 4.

התחלה: Bad Ischl
סיום: Bad Aussee
דרך: Altaussee
מרחק: 26 ק״מ
הפרש גובה: +630 / -1080
משיק בחלקים גדולים למסלול האופניים.
התכנית של היום הזה השתנת ברגע האחרון עקב היותה של בקתת הרים (Loserhutte) בה רציתי ללון סגורה בימי רביעי (wtf?). העדר חלופות לינה במחיר סביר במרחק מתאים גרם לי לתכנן שביל נמוך (שהיה גם הוא נפלא!). תוך כדי הליכה בשביל הנמוך אלתרתי בעזרת רכבל והצלחתי להגיע אף גבוה מכפי שתכננתי. יצא לי יום מטורף. יפיפה, מגוון ומלהיב. לא קליל.
קינחתי בעוד עיירה נהדרת.

מסלול אלפיני

יום 5.

התחלה: Bad Aussee
סיום: Bad Mitterndorf
דרך: Grundlsee
מרחק: 24.5 ק״מ
הפרש גובה: +700 / -540

מקטע ארוך לצד אגם Grundlesee היפיפה היה גולת הכותרת של היום, עם השתקפויות נפלאות והמון שלווה.
המקטע השני של היום - עלייה ארוכה ומתישה במסלול האופניים (ברובה), ביער, כמעט בלי נופים וירידה ארוכה, בחלקה לצד נהר, שוב לעיתים במקביל למסלול האופניים - היה מתיש ומלהיב פחות.

השתקפויות

יום 6.

התחלה: Bad Mitterndorf/Obertraun
סיום: Bad Goisern/Steeg
דרך: Hallstatt
מרחק: 13 ק״מ
הפרש גובה: 560+ / 490-
(הנתונים כוללים את הביקור ב- Hallstatt; המסלול משיק כולו לשביל אופניים)

זה היה יום קצת ״שבור״ - אבל יפיפה ומוצלח. לא קשה בכלל.
התחלתי בנסיעת רכבת לצידו הדרומי של Hallstatter See היפיפה. אחרי מקטע קצר לצד האגם (בגדה המזרחית), חציתי בסירה לצידו השני לטובת ביקור בעיירה המפורסמת Hallstatt. אחרי הביקור, חזרתי בסירה אל השביל בצד המזרחי של האגם (השביל הגבוה בצד של Hallstatt היה סגור בשל מפולת) והמשכתי בו, לאורך האגם, לקצהו הצפוני. שביל משגע וקליל.

Hallstatter See

יום 7.

התחלה: Bad Goisern/Feuerkogel Gondola Station
סיום: Rieder Hutte
דרך: Ebensee
מרחק: 13 ק״מ
הפרש גובה: +700 / 535-

רציתי לגוון את השלמות ה״בלתי נסבלת״ של האגמים התכולים המוקפים בהרים דרמטיים ומנוקדים בעיירות ציוריות בקצת ״קשיחות אלפינית״. ורציתי מאוד ללון בבקתת הרים.
אחרי מעט חקירה, בחרתי ב- Skigebiet Feuerkogel, מעל העיירה Ebensee והאגם Traunsee (תכול, גדול ומושלם, מוקף בהרים חדים דרמטיים).

בעזרת רכבת + נסיעת רכבל, ביליתי את היום גבוה בהרים, ואת הלילה בבקתה המבודדת Rieder Hutte. היום הזה סיפק זווית ראייה אחרת לאזור והיה מאוד מוצלח (וגם עמוס במטיילים אחרים כי שוב הגיע הסופ״ש).
(אין כל קשר למסלול האופניים)

a proper mountain hut

יום 8.

התחלה: Rieder Hutte
סיום: Steinkogel train station/Gmunden
מרחק: 11.5 ק״מ
הפרש גובה: +85 / -1400

ירידה ארוכה ומאתגרת בשבילים הרריים, סלעיים, נסיעת רכבת ארוכה לקצה הצפוני של Traunsee לעיר היפה Gmunden. נהנתי מהאתגר שהשביל הציע ומהנופים הפראיים. זה היה יום קצר.
(אין כל קשר לשביל האופניים)

הרים רבותיי, הרים

יום 9.

התחלה: Gmunden/Kammer-Schorfling train station
סיום: Attersee am Attersee
מרחק: 12.5 ק״מ
הפרש גובה: +300 / -310

אחרי כמה ימים קלים, תכננתי יום די מאתגר - מ- Traunsee ל- Attersee מעבר לרכס ההרים שבינהן. אולם, התחלתי להרגיש לא טוב אתמול, ובבוקר קמתי סמרטוט. הבנתי שאני לא במצב גופני לצלוח בהנאה את פרופיל ההליכה שתכננתי. בזמן ארוחת הבוקר במלון עשיתי תכנית חדשה ושונה לגמרי. מכיוון שכבר הייתי במוד של דילוגים ורכבות - דילגתי ברכבת (3, ליתר דיוק; אבל מעברים קלילים ונוחים) על כל המקטע המתוכנן. הלכתי במקום מקטע קצר וקל, אך נפלא, לצד אגם Attersee.
(המקטע משיק ברובו למסלול האופניים)

שם הסתיימה חופשת ההליכה שלי.

צועדת במסלול האופניים

קינחתי באחר-הצהריים מהנה בעיר היפה זלצבורג (שבה ביקרתי כבר בעבר).

כתבתי כבר בפתיחה: האזור מרגיש כמו חלום. יופי מרהיב ונוחות מפנקת. לצעוד ולא להאמין. מושלם גם לטיולי כוכב. מתאים ממש לכולם.ן ! מצוין לסוף עונה.

זלצבורג האלגנטית

אני מתנצלת שאני ״מלכלכת״ את הפוסט בפוליטיקה כואבת, אבל ... ההרגשה כרגע כישראלית בחו״ל היא לא תמיד נעימה. אני יודעת שיש הרבה תהיות וחששות לפני טיסה. גם לי היו ועדיין יש. אני מודעת לכך שיש מטיילים ישראלים שהתמודדו לאחרונה עם סיטואציות לא נעימות, בלשון המעטה. החלטתי לסכם בקצרה את החוויה הפרטית שלי באזור, גם מהבחינה הזו. כמובן שיכולות להיות גם חוויות ספציפיות אחרות. תרגישו חופשי לדלג! (זה לגמרי סוף הפוסט):
לא נתקלתי בשום גילויים כנגד ישראל במהלך החופשה. לא שלטים לא דגלים ולא ברמה האישית. למעט מאהל תומך-פלסטין עלוב במרכז וינה (שלא נראה כי הוא זוכה לתמיכה או אפילו התעניינות).
בכל מקום לינה ידעו מן הסתם שאני ישראלית, לרוב לא היתה כל תגובה/התייחסות. התקבלתי תמיד במאור פנים, ממש בכל מקום.
הגדילה לעשות אחת הבחורות מצוות הבקתה בה לנתי (Rieder Hutte). היא שאלה מהיכן אני וכשעניתי ״תל אביב״ היא הגיבה באמפתיה ובהתלהבות (התייחסה ספציפית לכך שהגעתי ״כל כך מרחוק״ אבל גם לכך שהמצב אצלנו ממש גרוע עכשיו). את השיחה הקצרה היא קינחה ב: ״we are very glad to have you here, especially now״. התרגשתי.
ראוי לציין כי, יחסית, לא היתה לי הרבה אינטראקציה עם מקומיים ומטיילים אחרים (פרטי לנותני שרות).

תמונת הפרופיל של IO.
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של IO.

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאוסטריה