השעה היא 7:55 בבוקר. אני יושבת בבית הקפה Costa במרכז העיר Falmouth. לוגמת קפוצ'ינו ואוכלת chocolate swirl. פינוק של אמצע מסלול
האוטובוס הראשון ל- Helford Passage יוצא מהתחנה ב- Falmouth רק בשעה 8:40. יש לי זמן ובמילא לא מתוכנן לי יום ארוך. רק כ- 16 ק”מ מהנק' בה סיימתי ללכת אתמול – בחזרה לכאן.
זה יום כחול נפלא של אמצע יוני, וכבר כשאני מתחילה לצעוד על השביל, ב- Helford Passage, בערך בשעה 9:15 בבוקר – אני בחולצה קצרה.
היום הזה מתחלק לשלושה חלקים מובהקים:
החלק הראשון הוא לאורך הגדה הצפונית של הנהר מזרחה, בין Helford Passage למוצא הנהר אל הים, בנקודה שנקראת Rosemullion Head.
זה קטע הליכה קליל, פסטורלי ומקסים. השביל מפלס דרך לעיתים בצמחיה עשירה, אפילו עצים, ולעיתים הוא חוצה גבעות דשא ירוקות. פה ושם, צץ לו מפרצון שקט עם חוף לבן והנוף אל מי הנהר עמוסי כלי השיט, ואל הגדה הירוקה, מנוקדת הבתים שממול – הוא שליו ויפיפה כל כך… מסוג הנופים שחודרים מן החוץ ונוגעים עמוק בנפש...
הלאה משם, ההליכה היא בכיוון צפון (ואח”כ צפון מזרח) לאורך מפרץ Falmouth העצום כשמימין – הים הפתוח. גם כאן שקט מאוד וההליכה היא בשביל ירוק על גבי גבעות עשבוניות ופה ושם בין עצים ויש עדיין חופים חוליים שלווים, גם אם גדולים יותר – אבל העיר כבר מנצנצת מצפון.
הקטע האחרון להיום נעשה עירוני יותר ויותר והחופים הם ארוכים ורחבים ומלאי פעילות. בהתחלה מדובר בשכונות חוף שקטות ונעימות מאוד. אח”כ הופך לטיילת עירונית של ממש, כשמשמאל יש קומפלקסים של מגורים ובתי מלון – אבל זו עיר נעימה ורגועה מאוד, ויש הרגשה של איזור נופש ולא מרכז עירוני סואן. זו ממש לא “טיילת הרברט סמואל”...
לבסוף השביל מקיף את Pendennis Point (לשון יבשה מיוערת, שבמרכזה טירה ישנה, בקצה המזרחי של העיר) לפני שהוא מוביל למרכז העיר Falmouth ולנמל שלה.
כולל כמה הפסקות, היום הקצר והקליל הזה לקח לי כ- 4:45 שעות ובשעה 14:00 אני כבר ישובה במסעדה של Pasty במדרחוב שבמרכז העיר!
זה אולי נשמע כמו בזבוז של יום אבל בטרק ארוך, לפחות בעיני, גם לימים קצרים יש מקום. ובמקרה שלי, שהולכת כבר ימים ארוכים עם פציעה ברגל, יומיים קלים שכאלו – הם חשובים מאוד.
מי שבריא בגופו יכול בקלות לדעתי לשלב את המקטע הקודם (בין Porthallow ל- Helford Passage) ואת המקטע של היום – ליום אחד ארוך.
סיכום היום:
נק' התחלה: Helford Passage.
נק' סיום: Falmouth.
מרחק הליכה משוער: כ- 16 ק”מ.
לינה: The Jacob's Ladder Inn (פאב בעיר Falmouth; יש כל מיני סוגי חדרים; אני בחרתי בחדר דורם אבל לנתי בו לבד והיה לי מאוד נוח ונעים; 20 פאונד ללילה; מיקום מרכזי; אטמי אזניים חובה! כמו בכל פאב). הגעה מהעיר באוטובוס ל- Helford Passage.
סיכום מסלול: בוקר פסטורלי ומשגע לאורך הגדה הצפונית של נהר הלפורד. המשך יפה מאוד לאורך מפרץ פלמות'. הולך ונעשה עירוני יותר ויותר ככל שמתקרבים לעיר. בסה”כ יום קליל ומוצלח.