השביל מוביל היום, דרך מעבר ההרים Grosse Scheidegg, ללב ליבם של ה- Bernese Alps.
מקטע השביל, בן כיומיים ע״פ המדריך שלי, דרך ה- Jungfrau Region הוא זה שחיכיתי לו יותר מכל. הנופים כאן נחשבים לדרמטיים ומרשימים במיוחד, גם בקנה מידה שוויצרי.
כשחיפשתי מסלול במדינה הזו, חיפשתי אחד שעובר כאן. ה- Via Alpina #1 נבחר במידה רבה - כי הוא כזה.
אבל כשלמדתי את המסלול הבנתי שחצייה של האיזור, ע״פ המסלול של השביל שלי - לא מספיקה לי והחלטתי להרחיב את המסלול מעט, כפי שאתאר בשלושת הימים הבאים.
יום שלישי בבוקר, ב- 7:30 בערך, אני עוזבת את המלון במרכז העיירה Meiringen ועושה את דרכי לפאתיה.
הסביבה הופכת במהרה מעירונית לכפרית. בפאתי העיירה, אני חוצה כביש ראשי יחסית ומתחילה לטפס.
השיפוע נעשה משמעותי מהר מאוד. אני מטפסת ביער מוצל ונעים בשביל טוב שמסומן ומשולט היטב.
Grosse Scheidegg הוא מעבר הרים רכוב - כלומר כזה שעובר בו כביש. כך שהשביל שלי מתפתל בחצי הראשון של היום - עד למעבר ההרים - במקביל לכביש. אני חוצה את הכביש מספר פעמים ואף צועדת לאורכו, פה ושם - מקטעים קצרים. למרות זאת - השביל מהנה מאוד! בשעת בוקר הכביש שקט למדי ותודות לעבודות תכנון ותחזוקה טובות מאוד, ההפרדה פה היא בסה״כ טובה.
אחרי כ- 45 דקות של הליכה השביל עובר בסמוך למפל גבוה ויפה בשם Reichenbach.
בהמשך אני חולפת על פני שני בתי הארחה - ב- Zwirgi וב- Kaltenbrunnen. בשניהם יש גם מסעדה מזמינה ואפשר לעצור למנוחה, אם רוצים (נראה נחמד). אבל אני ממשיכה הלאה.
השביל הוא רוב הזמן ביער, לעיתים לצד נהר או נחל יפה - אבל פה ושם הנופים נפתחים והרים אדירים מופיעים ממול.
לא הרבה אחרי Kaltenbrunnen השיפוע - שהיה עד כה משמעותי רוב הזמן, מתמתן מאוד.
אני מגיחה לאחו וצועדת, לקול פעמוני הפרות, מקטע שטוח למדי, בנוף נהדר, לצד נחל צלול, ישר ושטוח (נראה יותר כמו תעלת מים מעשה ידי אדם). אני חולפת ע״פ צבר קטן של בתי חווה ונכנסת שוב ליער - למקטע לא ארוך ומהנה מאוד ליד הנהר שנראה פה פראי יותר ומקפץ בעליזות על פני סלעים בהירים.
יש במקטע הזה כמה פינות חמודות עם ספסלי עץ לישיבה, לצד המים - ואני פוגשת פה את זוג המטיילים הראשון שראיתי על השביל היום (2 מטיילי יום מבוגרים).
בשעה 9:20 בערך אני מגיעה ל- Hotel Rosenlaui. המלון שוכן במבנה ויקטוריאני מטופח ויפיפה (יש בו חדרים פרטיים וגם דורמיטוריז). הוא ניצב ממש לצד הכביש (האוטובוס שמטפס מהעמק - ממיירינגן - עוצר ממש בצמוד למלון) בסמוך לנחל.
יש לו חצר חמודה עם בית קפה במבנה עץ צבעוני.
אני לא עייפה בכלל אבל יש מקומות שמזמינים אותי לשבת בהם - וזה אחד כזה :)
ישבתי לי בחצר של המלון, נהנת מהמולה יחסית (חבורה די גדולה של מטיילים דוברי גרמנית התאספו בפתח המלון כשהם ממתינים לאוטובוס) ומהנוף כשאני לוגמת קפה שחור ואח״כ תה קר :)
אחרי כחצי שעה קמתי והמשכתי ללכת.
השביל ממשיך לטפס אחרי המלון, בדכ בשיפוע נוח, תחילה בסמוך לכביש ולצד הנהר - ובמהרה נכנס שוב ליער, במרחק מהכביש. זה עוד קטע הליכה נעים מאוד.
בניגוד לבוקר, שבו הייתי לבד על השביל, יש במקטע הזה טיפטוף נעים של מטיילים ורוכבי אופניים די רבים נוסעים בכביש.
לבסוף אני מגיחה מהיער בנוף משגע! גבוה וכבר ליד הצוקים שראיתי מהבוקר מרחוק מתחתית השביל.
אני חוצה שוב את הכביש ומתחילה לטפס במקטע האחרון לכיוון מעבר ההרים. השיפוע שוב משמעותי מאוד והשביל די מלא במטיילי יום שבאים מולי. אני מרגישה פתאום את הקילומטרים שכבר הלכתי הבוקר ואת הפרש הגבהים שכבר צברתי עד לכאן... העלייה האחרונה היא בהחלט מאומצת.
בערך ב- 11:40 אני ב- Grosse Scheidegg!
14.8 ק״מ ו- 1366 מ׳ עליה - כבר מאחורי.
אני מורידה תרמיל וקונה תה קר ומתיישבת באיזו פינה כדי לנוח טיפה, לשתות ולאכול משהו לפני שאמשיך ללכת. וגם כדי לחגוג את עצם ההגעה שלי לפה!
אבל אני מגלה שההמולה פה לא ממש נעימה לי... יש הרבה מאוד מטיילים, רוכבי אופניים וכלי רכב ואני לא מוצאת את עצמי - גם בפינה שלי. אז אחרי כ- 10 או 15 דקות, אני מעמיסה שוב תרמיל ויוצאת שוב לדרך.
ה- Via Alpina #1, ממשיך כאן להתפתל במקביל לכביש עד ל- Grindelwald.
אבל אני רוצה לחקור קצת את הצד הצפוני של העמק. לכן אני נפרדת מהשביל שלי בחצי השני של היום (וגם מחר).
פני מועדות ל- Berghaus Bort. זה מלון הרים שיושב בצמוד לתחנת הביניים של קו הגונדולה Grindelwald-First ומשקיף אל העמק ואל הרכס האדיר בצד הדרומי שלו - אל ה- Eiger, אל Monch ואל ה- Jungfrau, אם לנקוב רק בכמה שמות, כמובן...
אני בהחלט לא יכולה לחכות להגיע לשם!
השביל שלי יורד בתלילות מהכביש ממש ממול למלון ההרים ב - Grosse Scheidegg ולוקח לי כמה שניות להתחיל להתלהב ממנו לגמרי!
זה שביל עיזים דקיק שנבלע מהר בצמחייה רעננה וממשיך להתפתל לו הלאה במורד הדרך בין עצים מחטניים צעירים, עשב ירוק ושיחים יפים כאשר כל כמה מטרים הוא נפתח לנוף משגע מכל הכיוונים.
את ההמולה השארתי במעבר ההרים. על השביל הזה אני שוב לגמרי לבד, למשך די הרבה זמן, וגם כשאני פוגשת, בהמשך, פה ושם כמה מטיילים - הם מעטים.
אני מתפתלת לי עם השביל, בהנאה עצומה; במגמה כללית של ירידה, בד״כ לא בתלילות רבה, ואם כן - אז למקטע קצרצר. המדרך נוח, השביל פרחוני, היער מקסים, אני חולפת ע״פ חווה אחת או שתיים, והנופים שמציצים מבעד לענפים ובמקטעים הפתוחים - הם באמת מרהיבים ממש!
אחרי זמן כשלהוא, הגעתי לספסל עץ שעמד לו לצד השביל, אל מול הנוף - ופשוט דרש שאוריד את התרמיל ואתיישב עליו.
עצרתי, הורדתי את התרמיל, ישבתי ואכלתי פלפל צהוב ובהיתי לי בנוף.
אחרי הספסל, השביל ממשיך במגמת ירידה - עד שאני נפרדת מהעצים ומסיימת לרדת להיום.
במקטע הבא אני צועדת על דרך עפר רחבה שמתפתלת בשיפוע מתון בין בקתות עץ קטנות בדכ שנטועות להן בתוך שדות ירוקים-רעננים מאוד שבהם רועות פרות.
אחרי בוקר מעונן מעט - השמש יצאה. קצת חם ואני מזיעה ופאוץ׳ המים שלי כבר כמעט ריק. הנוף פתוח כאן לגמרי ואין צל. אבל הנופים... הם נעים בין הפסטורליה המוחלטת של שטחי המרעה שמקיפים אותי לבין המראה הדרמטי של הרכס שממול והעמק הירוק שמונח לו למטה, בינהם. כך שהקושי העיקרי שלי הוא לבחור לאן אני מסיטה את המבט - בכל רגע נתון.
לבסוף, אני נפרדת מדרך העפר - ומטפסת בשביל מעט תלול, במקטע קצר ואחרון להיום - אל הבקתה / מלון ההרים.
Berghaus Bort ענה על כל הציפיות (הגבוהות) שלי. יש לו מרפסת מטמטמת שמשקיפה על כל הרכס של ה- Jungfrau, אל גרינדלוולד והעמק, לכיוון מעבר ההרים ממנו הגעתי - ולעוד אי אלו אלמנטים הרריים מרשימים אחרים. הצוות שלו מסביר פנים ומאוד נכון לסייע. כן, הוא יושב לצד תחנת רכבל פעילה מאוד, זו ממש לא בקתת הרים נידחת. אבל בסביבות 16:30 כאשר עוצרים את הרכבלים - השלווה משתלטת, ולמען האמת - כיף שם מאוד כבר לפני כן. יש הרבה מסלולי טיול שאפשר לעשות לצידו (בערב יצאתי לשוטט קצת בחוץ, בשביל שהוביל לנחל קטן וחמוד - והיה יפה ומהנה מאוד). זה הכי קרוב לבקתת הרים ״אמיתית״ שאני אגיע בטיול הזה - ואני שמחה מאוד (מאוד!) על ההחלטה ללון פה הלילה. התנאים - יחסית לבקתת הרים - הם טובים! אני לנה בחדר פרטי פצפון ליחיד, בעליית הגג (שרותים ומקלחת פרטיים של החדר - במסדרון).
עד כה - הצפיות הכל כך גבוהות שלי מה- Jungfrau Region מתממשות במלואן - ועוד קצת!
נותר לנוח ולאגור כוחות למחר :-)
סיכום יומי, ע״פ האפליקציה outdoor active:
מ- Meiringen ל- Berghaus Bort דרך Grosse Scheidegg